Herenboeren in uitzending van 1VANDAAG

Herenboeren in uitzending van 1VANDAAG

Elke week je groenten kunnen ophalen van je eigen boerderij, dat doen veel mensen om biologischer en duurzamer te zijn. Het aantal herenboerderijen in Nederland neemt snel toe en de ambitie is om er over 8 jaar 350 van in heel Nederland te hebben.

In de buurt van Apeldoorn ligt Herenboerderij Wenumseveld. “We telen op 16 hectare grond. Hier worden 50 verschillende soorten groenten geteeld, maar ook fruit zoals appels, peren en pruimen. Daarnaast lopen er nog varkens, runderen en kippen rond. En we zijn ook nog bezig met een bloemen- en kruidentuin”, laat boer Fabian Kemps Verhage zien.

Ga hier naar het verhaal en de video van de uitzending bij 1VANDAAG.: eenvandaag.avrotros.nl/item/met-honderden-anderen-eigenaar-van-een-boerderij-waar-je-je-groenten-zuivel-en-vlees-vandaan-haalt-de-herenboerderij-is-mateloos-populair

Deel dit bericht: