Skip to content

Wie zijn wij?

De kartrekkersgroep van Herenboeren Goes bestaat uit 7 mensen. Hieronder stellen ze zich voor.

Kartrekkers HB Goes

Kartrekkers HB Goes

Huub Beelen, voorzitter

foto1 huub

Ik woon in Goes. Na een mooie studententijd in Wageningen heb ik gewerkt in groente- en in landbouwzaadbedrijven. Eerst in technische functies, later meer marketing en algemeen management. In 2019 heb ik de Herenboerderij in Boxtel bezocht en ben ik geïnspireerd geraakt. Dankzij vervroegd pensioen in juli 2021 heb ik nu de tijd me hiervoor in te zetten. Dit geeft volop energie.

 

Elly Vree Egberts, penningmeester

foto elly

Ik ben opgegroeid op het platteland. En met een man die in agrarische sector werkte, was landbouw voor mij nooit een ver van mijn bed show. Ik werkte een tijdje voor het Hoger Agrarisch Onderwijs. En daarna voor de overheid voornamelijk in financiële functies.

We moeten echt beter omgaan met de aarde. En met elkaar als mens in deze maatschappij. En ik denk dat goed voedsel eten heel belangrijk is voor je gezondheid.

Tel alles bij elkaar op en je komt vanzelf, net als ik, terecht bij de Herenboerderij!!

Lenneke van der Linden, secretaris

foto lenneke

Met veel plezier geef ik les op het OdyZee College, een school voor jongeren met psycho-sociale problematiek.
Mijn generatie heeft veel groei en welvaart meegemaakt, maar dat is ten koste gegaan van alles wat met de natuur en het klimaat te maken heeft. Ik vind Herenboeren een geweldig initiatief om een steentje bij te dragen voor de generatie(s) na mij. En dat samen met andere enthousiaste leden en een boer die kennis van zaken heeft en het meeste werk op het land verricht!

Jacques Roumen, kartrekker

foto jacques

Ik realiseer me hoe boeren datgene produceren wat u en ik graag dagelijks vers kopen. En dat mag niet veel kosten. Onder die sterren werken boeren en productverwerkers… veel tegen een laagste kostprijs. Wat kan ik in dit verband doen: me aansluiten bij Herenboeren Goes. Eindelijk een systeem waarbij 200 gezinnen een boer eerlijk betalen zodat deze de teelten kan doen zonder chemie of onbetaalde uren.

Marcel Izeboud, Kartrekker

foto marcel

Ik werk in de proces automatisering, maar heb daarnaast een grote interesse voor natuur en voeding. Sinds 2018 ben ik bezig om in Goes een voedselbos op te zetten. Toen kwam het herenboeren initiatief op en dat blijkt veel overeenkomsten met een voedselbos te hebben. In beide gevallen gaat het om samen met de natuur en niet tegen de natuur werken. En omdat er in Herenboerderij Goes ook plaats is voor een voedselbos, was ik helemaal om. Als kartrekker hou ik me nu vooral bezig met de website en social media. Als we straks een locatie hebben zal ik me zeker ook met het voedselbos bezig gaan houden.

Willemien de Jong, kartrekker

foto willemien

“Sinds een ruim jaar woon ik met ontzettend veel plezier in ‘s-Heer Arendskerke, samen met mijn man en onze drie kinderen. We komen zelf niet oorspronkelijk uit deze buurt, maar we voelen ons er al helemaal thuis. Onze jongste is er zelfs afgelopen oktober geboren. Omdat ik het belangrijk vind om op een andere, betere manier met onze aarde om te gaan, zodat we die in eenzelfde of hopelijk zelfs verbeterde staat aan onze kinderen en de generaties daarna over kunnen dragen, heb ik me aangemeld bij de kartrekkers van Herenboerderij Goes e.o. Ik hoop op die manier een bijdrage te kunnen leveren aan het vinden van een kleinschaliger en meer natuur inclusieve manier van voedselproductie en bodemgebruik. Verstand van landbouw heb ik niet veel, maar van organisaties en financiën wel. Dat zijn dan ook de gebieden waar ik me mee bezig hoop te houden. Op de koop toe leer ik ook nog eens heel veel leuke nieuwe mensen kennen. En wellicht ook nog iets over hoe je lekker eten kunt verbouwen”

Carla Elstgeest, kartrekker

foto Carla Elstgeest

Graag stel ik mij even kort aan jullie voor. Ik ben Carla Elstgeest, 55 jaar en sinds eind 2017 woon ik, samen met man en hond, in het mooie Kloetinge. Sinds kort help ik met het onderhoud van de sociale media voor Herenboeren Goes.

Zelf ben ik ook via een gedeeld berichtje op sociale media bekend geraakt met het concept Herenboeren en het initiatief in onze regio bij Herenboeren Goes. Mijn nieuwsgierigheid werd hierdoor geprikkeld en heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat wij ons hebben aangesloten.
Want voeding produceren d.m.v. natuur inclusieve landbouwprincipes, het bevorderen van biodiversiteit, aandacht voor dierenwelzijn, een bijdrage aan natuurherstel en dan elke week een pakket ontvangen met duurzaam, gezond en vers eten geproduceerd in eigen omgeving… Dat klinkt geweldig toch? Ik hoop dat ik in de komende tijd veel mooie ontwikkelingen kan gaan melden!